De smarteste blant oss tar sunne pauser

Enten du driver en egen bedrift eller jobber for noen andre, så er det en kjent sak at en kreativ og effektiv hjerne også trenger noen pusterom. Mange av oss blir overarbeidet og klarer ikke å avslutte arbeidsoppgavene våre i tide. For mange ender det opp med at den kreative prosessen forsvinner, det givende arbeidet blir til stress og det meste av egeninteresser forsvinner.

Hvordan kan vi unngå dette?

For det første – smi mens jernet er varmt, og anvend den kreative prosessen når den er tilstede, men sett noen grenser for deg selv. Har du familie og andre forpliktelser i tillegg til jobb? Da er det ekstra viktig å sette av tid til deg selv og dine egne interesser. Alle trenger vi en stund for oss selv hver dag, eller så vil vi raskt miste kontakten med den vi egentlig er.

Det er fint med både noen rolige aktiviteter, som å se på tv, og noen fysiske aktiviteter, som å jogge eller gå en tur. Både hjernen og kroppen trenger omsorg, og setter du av tid til å gi deg selv dette gjennom en uke, så vil både du, kroppen din og de rundt deg få noe igjen for det. En uthvilt og tilfreds hjerne arbeider bedre, en kropp som blir ivaretatt blir mindre smertefull og stiv og en familie med foreldre som tar vare på seg selv er en lykkeligere familie med mer overskudd. Lag en egen tv-stue, så har du alltid ett sted å se på dine favorittprogrammer. se de mange tv-benkene hos unoliving og skap din egen hule.

Ikke glem dine avtaler med deg selv

Kanskje du lurer på hvordan du skal få tid til å prioritere dine egne aktiviteter? Eller kanskje du har gjort slike grep før, men av gammel uvane har du en tendens til å alltid glemme de viktige avtalene med deg selv. Plutselig er kvelden kommet, og du har gått glipp av ditt favorittprogram OG den etterlengtede joggeturen din. Spesielt kan det være vanskelig å huske dette i begynnelsen. Det tar tid å endre vaner. En smart klokke fra Casio med flere funksjoner kan være en løsning for deg, og du kan se mer her. Det finnes klokker med både alarmer, dato, høydemålere og klokker som er vanntette. I tillegg finner du smarte klokker med ulike funksjoner som måler dine aktiviteter. Dermed kan du følge med på søvnmønsteret ditt, pulsen din under trening og hvor mange skritt du tar og hvor langt du jogger. Mange har én klokke til hverdags – som kan minne deg på dine favorittprogrammer, og én klokke for fysisk aktivitet.

Hva passer for deg?

Det er ikke sikkert du verken liker å jogge eller å se på tv, men poenget er at du vil sette av tid til deg selv. Hvor kan du lade batteriene og fylle på med kreativitet? Kanskje du slapper av når du spiller? Eller kanskje får du en pause når du kaster på frisbeene i frisbeegolf? Prøv selv i en måned, og legg merke til den positive effekten. Gjør avtaler med deg selv allerede i dag, og gjør ditt ytterste for å holde dem. Det er ikke mer enn 30-60 minutter hver dag som skal til for å gi en positiv effekt, både psykisk og fysisk.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *