Trang hverdag gir kreative løsninger

Det er dyrt å bo her i Norge, og spesielt om du bor i en av storbyene eller sentralt i en av de andre byene kan det koste mye per kvadratmeter. Ikke alle har råd til et romslig hus med stor hage, og spesielt i visse perioder av livet er det umulig å ha råd til å bo i noe annet enn en liten leilighet. Derfor er det veldig mange av oss som må bo trangt, med alle utfordringene som kan følge med. Men du trenger ikke la det gå utover hyggen om du er kreativ.

Hvorfor bor vi trangt?

Det kan være mange grunner til at noen bor i en trang hybel eller leilighet. De første årene etter at man har flyttet hjemmefra har man sjeldent veldig god økonomi, uansett hva man driver med. Og spesielt Studenter lever på stramt budsjett frem til de er ferdig utdannet og begynner å jobbe, og ofte en god stund etter det også. Minstepensjonister kan sjeldent bo dyrt, og det kan heller ikke arbeidstakere med lavt lønnede jobber eller deltidsjobber. Og får man en stor forandring i livet – som for eksempel en skilsmisse – blir man ofte nødt til å gå ganske så drastisk ned i størrelse på hjemmet. Men selvfølgelig skal man ikke måtte bruke hele inntekten på husleie eller på å nedbetale et huslån.

Ryddig hjem og ryddig økonomi

Om du først bor trangt bør du gå over tingene du eier og finne ut hva du trenger og ikke trenger. Møbler du ikke får plass til kan du sette i boden inntil videre. Dessuten kan det hjelpe mye å ha ting stående i høyden. Leiligheter med lite gulvplass blir som et helt nytt hjem om du setter opp noen hyller til tingene dine. Og om mye av inntekten din går til diverse nedbetalinger kan det være smart å ta en kikk på Sambla. Her kan du sammenligne forskjellige banker og se hvem gir best renter, og du kan også samle alle lånene dine på et sted for å få en ryddigere økonomi. Og med en ryddig økonomi får du mer forutsigbarhet i hverdagen din.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *