4 ting du bør pakke til turen

Ut på tur, alltid lur! For å sikre deg en vellykket tur bør du ha utstyret på plass. Å pakke riktig til turen er en treningssak. Noen ting tar bare plass og gjør sekken tung, mens andre er det viktig å ha med seg.

1. Mat og drikke

Uten mat og drikk duger ikke helten. Sørg for at du har nok til hele turoppholdet, særlig hvis du skal på en lang fjelltur. Hvis du er dreven fisker så vet du at fiskelykken kan komme og gå. Så ikke sats alt på at du vil få fisk til middag. Ta med ekstra mat og drikke for sikkerhets skyld så du ikke må avbryte turen, bare fordi magen romler.

2. Smarttelefonen

Smarttelefonen er et svært nyttig verktøy, du kan plotte inn turruta og følge den med GPS.  Du kan også sjekke værmeldingen og tilpasse turen deretter. I tillegg er det alltid lurt å være tilgjengelig dersom venner eller familie absolutt må ha tak i deg.

Smarttelefonen er også greit å ha når du kjeder deg i teltet. Da kan du alltid fiske den frem og f.eks. spille litt casinospill som Folkeautomaten. De fleste av oss har jo god 4G dekning nå, og da kan du være online selv på fjellet.

3. Riktig telttype

Hvis du skal overnatte ute bør du investere i et telt. Det finnes mange variasjoner, inkludert kuppeltelt, tunneltelt og sommertelt. Hvis du skal på en lang fjelltur og vet at det kommer til bli mye vind, er det lurt å se på et kuppeltelt. Disse er veldig vindstabile, mens et tunneltelt kan være greit når det regner.

Tunneltelt kommer mer ytretelt som hindrer at innerteltet blir vått under regn og at det blir veldig fuktig inne i teltet. Da risikerer du heller ikke at mobilen eller nettbrettet blir vått. Du vil jo helst at dine gadgets skal virke når du Skype litt før du legger deg eller spille en runde på favorittautomaten din.

4. Fyrstikker

Eller en lighter er lurt å ha med seg. Hvis du skal telte ut på høsten eller vinteren kan et bål varme opp teltplassen. Og du kan dessuten lage deg et varmt måltid. Hvis du tror det blir ekstra kaldt om natten kan du også legge noen mellomstore stener i bålet. Etter en 1 times tid kan du grave dem ned under teltplassen. Så får du en varm seng om natten. Da blir det ekstra deilig å surfe på mobilen eller spille litt jackpot automater før du sovner til siriss-sangene utendørs.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *