Hjemmekontor

Selv om du ikke jobber hjemme, kan et hjemmekontor være greit å ha. Hjemmekontoret er det rommet i huset hvor produktivitet og ro troner øverst, og hvor du kan finne balansen mellom hjemmets komfort og arbeidsplassens aktivitet. 1 av 3 jobber allerede hjemmefra, og stadig flere av oss ønsker å gjøre det! Og det er forståelig: å jobbe hjemmefra eliminerer flere av de små, dagligdagse irritasjonsmoment man møter på i løpet av en arbeidsuke. Null trafikk, null kleskode og uendelige mengder kaffe. Likevel kan det være vanskelig å finne plassen man trenger, eller å få rommet til å fungere så ordentlig som kontoret på arbeidsplassen gjør.

mediarena.no4

Hvordan skaper man et kontor?

Alle kontor er designet med produktivitet i bakhodet. Og om du selv vil investere litt i ditt eget hjemmekontor, er det et par ting du først bør huske på. Begynn først med ordentlig lyssetting: dårlig lys (eller for mye sollys) kan gjøre det lite trivelig å sitte foran maskinen eller skrivearbeidet 40 timer i uken. Ordentlig belysning gjør simpelthen lettere å konsentrere seg! Videre bør du investere i en god stol, så vel som en god pult for ergonomiske grunner. Vi sitter nok som det er, og en dårlig sitteplass vil det gjøre det vanskelig å tilbringe en hel arbeidsdag foran datamaskinen. Tenk også på hva du foretrekker designmessig – for kontoret er ditt, og du bør selv synes det er en trivelig arbeidsplass. Heng opp bilder, sett frem planter og skap rommet i ditt eget bilde – dette vil gjøre det lettere å starte arbeidsdagen (og forlenge den, de dagene det blir nødvendig!) Og om du har litt ekstra midler, hvorfor ikke plassere et par ytterdører, så du har umiddelbar tilgang til hagen og frisk luft?

Plassmangel

Å gjøre et rom til hjemmekontor kan by på utfordringer, og den største er vanligvis plassmangel. Om du ikke bruker plassen effektivt nok, kan dokumenter og skrivesaker hope seg opp, og gjøre kontoret til en lite trivelig arbeidsplass. Kanskje tror du ikke engang du har plass til et hjemmekontor, men med plassutnyttelse kan mye gjøres! Her er to tips som kan gi deg ekstra plass: Først av alt bør du benytte deg av veggplass. Om du henger opp hyller, kan du lett få plass til alt du eier og har av dokumenter og kontorredskaper. Om du i tillegg investerer i bokser, blir det lett å organisere! For det andre bør du benytte deg av plassen du har under skrivebordet. Her har du mulighet til å legge alt annet du har, og spesielt det som ikke nødvendigvis sømmer seg ute i rommet. Om du trenger midler for å få dette til, kan Skatteetaten være til hjelp!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *