Ta nok pauser på jobb!

De fleste nordmenn er pliktoppfyllende, og glemmer faktisk helt å ta seg litt fri innimellom.

Det er utrolig viktig å ta seg litt fri, også på jobben. Det høres kanskje litt rart ut, og kanskje til og med litt suspekt, men studier viser at det er viktig å ta seg jevnlige avbrekk underveis i en vanlig arbeidsdag. Vi snakker ikke om svært store avbrekk, kanskje snarere tvert imot – for om du bare finner på noe helt annet enn å sitte foran skjermen la oss si fem minutter per halvannen time, ja så vil du nok merke at konsentrasjonsevnen din faktisk blir bedre, og det blir lettere å få gjort mer.

Gjør mer – arbeid mindre

Dette siste høres kanskje merkelig ut, men det er sant. Og om du stopper litt opp og tenker over det, vil du nok se at det er ganske naturlig at det faktisk er slik. Dersom du sitter foran datamaskinen tre, fire timer i strekk vil du ha følelsen av at du har jobbet godt, men er de ti til femten minuttene du ikke tok i pauser på fem minutter hver halvannen time likevel verdt det dersom en super-lang økt foran datamaskinen gjør at du blir trøttere og mer ufokusert?

Flere pauser – mer konsentrasjon

Kanskje resultatet hadde blitt bedre om du tok deg fem minutters pausr innimellom? Energi går som kjent i bølgedaler, så det er kanskje ikke så vanskelig å forstå at en kan hjelpe litt på med å ta pauser. Dette har jo også litt med vår naturlige konsentrasjonsevne å gjør. Mennesket har en stor evne til å kunne fokusere på ting, og dette stammer nok mest sannsynlig fra tiden da vi var jegere. Det ligger i genene. Men det er likevel ikke naturlig å fokusere skarpt over alt for lang tid. Tar du pauser vil du klare å gjenvinne kreftene, og konsentrasjonen.

Spill? Lek? Moro?

En fem-minutters pause kan være så mye. Det mest populære er kanskje å åpne en nettleserfane for å sjekke en avis eller et annet nettsted. For ikke å snakke om eposten eller Facebook. Men er dette godt nok som pause?

Ekspertene sier nei. Spill heller et spill. Dersom du liker online spill kan du jo sjekke fordeler med en bonuskode. Et par minutter med spilling vil gjøre underverker for konsentrasjonen, og – ikke minst – humøret. Husk derfor på å ta deg jevnlige pauser.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *