Jobb mer effektivt – 3 gode råd

De aller fleste vil gjerne bruke tiden mer effektivt når de er på jobb. Dermed kan de gå hjem når arbeidsdagen er slutt med god samvittighet, og ikke ta jobben med hjem. Det er ikke alltid like lett å holde produktiviteten oppe gjennom en hel arbeidsdag, og derfor har vi laget en liten oversikt over hvordan du best skaper en effektiv arbeidsdag nedenfor.

 

Lag en liste over det du gjerne vil nå

For å få en effektiv arbeidsdag, så er det først og fremst viktig at du har en liste med alt det du gjerne vil nå i løpet av arbeidsdagen. Det blir litt som å lage en handleliste før du går i butikken. Ingen tviler vel på at man er mer effektiv i butikken med en handleliste enn hvis man har glemt den der hjemme. Sannsynligheten er også stor for at du ikke kommer hjem med alt det du skulle, og enda kanskje en del ting du ikke skulle handle.

Ved å lage en liste får du overblikk over hva du egentlig skal nå i dag, og det er viktig for å kunne jobbe effektivt. Når du lager en liste kan du samtidig prioritere hvilke oppgaver som er viktigst. Det kan også være noen små praktiske ting som det kan være greit å få unnagjort først, som for eksempel å ringe og avbestille tannlegetimen, eller få ringt sjefen angående invitasjonen til middagen på fredag. Da slipper du å tenke på alt det, og kan heller fokusere på det du faktisk får betalt for.

 

Ta det viktigste først.

Innen du begynner arbeidsdagen for alvor, så er det en god idé å få overblikk over e-postene dine. Hvis du har mange uleste e-poster som du også mangler å svare på, kan det fort ta noe av konsentrasjonen fra de øvrige oppgavene på listen. Som sagt, så ville det være smart å lage en prioritering over hvilke oppgaver som er viktigst. HVIS prioriteringslisten fortsatt holder etter å ha sjekket mailboksen om morgenen, så bør du starte med den viktigste oppgaven. De aller fleste er mest friske og opplagte om morgenen, og det er derfor viktig at man får tatt de tunge og vanskelige oppgavene før ettermiddagen nærmer seg, for da er det gjerne slik at konsentrasjonen begynner å svikte.

Når du tar de vanskeligste oppgavene først, og dermed gjemmer de lettere oppgavene til senere på dagen, strukturerer du oppgavene godt, og det er viktig for å få en effektiv arbeidsdag.

 

Få en god nattesøvn

Hvis du skal jobbe effektivt, så er det alfa og omega at du sover godt om natten, og er uthvilt når du møter på jobb om morgenen. En god nattesøvn er avgjørende for at vi kan fungere optimalt om dagen. Nok søvn er virkelig viktig hvis man skal øke effektiviteten og produktiviteten på arbeidsplassen. Det er flere måter man kan oppnå en god nattesøvn på, men det aller viktigste er selvfølgelig at du har en ordentlig seng å sove i, og som gjør at du ligger korrekt. I tillegg til sengen og madrassen, så er det også viktig at du har en skikkelig overmadrass. Bedrenaetter.no har et bredt utvalg av både senger, madrasser og ikke minst overmadrasser.  Du kan finne utvalget her.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *