Media og kommunikasjon

I denne artikkelen skal vi se på hva media og kommunikasjon egentlig er, og hva vi bruker det til.

Hva er media?

Hva er egentlig medier? I bunn og grunn så er det et verktøy som vi bruker til å formidle informasjon. Når det gjelds massemedier så har vi mange forskjellige verktøy som vi bruker for å fordele informasjon til befolkningen.

Tidligere så brukte vi forskjellige ting som aviser og pressen formidlet nyheter til folk på denne måten. I dag bruker vi mer teknologiske verktøy som Internett for å dele nyheter og informasjon med befolkningen. Vi regner også bøker som et media. Egentlig så dreier det seg om ethvert verktøy som kan gi en eller annen form for informasjon.

Hva bruker vi det til?

I dag så er den viktigste og mest brukte typen medier definitivt sosiale medier. De fleste mennesker som er tilkoblet til Internett har en profil på en eller annen sosial plattform hvor man deler informasjon med hverandre.

I dag må vi også dessverre passe på hva slags informasjon vi deler. Det er nemlig sånn at disse nettsidene kan brukes til å dele informasjonen din uten at du nødvendigvis forstår konsekvensene av det.

For eksempel dersom nettsiden vet at du har blitt skallet og at du ikke liker det så kan det hende at de selgere denne informasjonen slik at du får reklame som er relatert til nøyaktig dette. Dersom dette er tilfellet bør du forresten sjekke ut om du kan ta en hårtransplantasjon som kanskje kan gjøre susen.

Kommunikasjon

I dag har vi også store fordeler når det gjelder kommunikasjon. Vi har mobiltelefoner som kan koble seg til Internett nesten overalt i verden. Dette fører jo til at vi kan snakke med hverandre nesten overalt, men det fører også til andre forskjellige problemer som vi kanskje ikke er helt klare over enda.

For eksempel det første vi kan se på er at vi kan i dag bli sporet av nesten hvem som helst. Dersom du har litt peiling på programmering og hvordan Internett fungerer så kan du kan faktisk spore nesten hvem som helst gjennom både datamaskiner og telefoner. Derfor er det viktig at vi er forsiktige med hva slags informasjon vi legger ut på sosiale medier, og hvordan vi kommuniserer med hverandre.

Fremtidige problemer

I fremtiden så kan det faktisk være slik at vi ikke kan lenger tro på hva filmer, videoer og lydfiler viser oss. Dersom du søker på noe som heter ”deepfakes” så kan du faktisk se hvor langt denne teknologien har kommet. Per dags dato så kan du nesten få det til å virke som om du er en annen person på video, og du kan få det til å virke som om den personen gjør noe de ikke gjorde.

På grunn av dette kan det bli vanskelig å stole på det vi ser og hører.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *