Velg riktig konferansebord

Visste du at konferansebordet kanskje er ett av det viktigste møbelet i din bedrift?

Det er på møterommet, eller konferanserommet, at de viktigste avgjørelsene for din bedrift tas. Hvordan er det med møterommet til din bedrift?

Har du for eksempel et godt konferansebord?

Konferansebord

Konferansebord skal verken være for store, slik at du kommer for langt unna de andre, eller for lite – slik at en blir sittende for nærme. Tenk også litt på det faktum at et rundt bord gjerne blir regnet som mer demokratisk.

Derav ordet «rundebordskonferanse», som en bruker fremdeles. Ordet stammer faktisk tilbake til middelalderen, der kongens riddere satt rundt et rundt bord for ikke å å ha ulik avstand til hverandre. Noe å tenke på, kanskje, om du har en mindre bedrift.

Kommunikasjon

I tillegg til bord er det viktig å tenke på stoler.

I dag er det viktig å tilby alle besøkende til din bedrift stoler av meget god kvalitet. Det holder ikke med hva som helst, så tenk gjerne på å gi litt ekstra her.

Tenk også gjerne litt på hva annet du trenger i rommet. Glem ikke at et konferanserom kan brukes på mange måter, både til interne møter og møter og konferanser med kunder, prospekter, styre og samarbeidspartnere.

Godt utstyrt konferanserom

Det viktigste er å legge opp til god kommunikasjon, så det blir ikke feil å sette inn noen hyller eller reoler for å oppbevare blyanter, penner, notatblokker og andre kontorrekvisita som kan passe.

Det er også en god ide å sette inn et lite kjøleskap på konferanserommet.

Her kan du ha mindre flasker med mineralvann, for eksempel, i tillegg til jus, brus og annet. Gjør ikke noe stort nummer av kjøleskapet eller andre møbler i rommet, men sørg for å plassere disse mer diskret, og gjerne innbygd i reoler og annet møblement.

Gode vibrasjoner

Som leder for din bedrift, eller som ansvarlig for konferanserommet, er de viktig at du gjør alt du kan allerede på planleggingsstadiet for at alt legges opp på den rette måten. Dersom du skal bygge nytt, eller bygge om det konferanserommet du allerede har kan det være en fordel å se på alt på nytt. Inkludert ledningsopplegg og nettverk.

Dersom konferanserommet er bra slik det er, men du ønsker mindre forandringer, som for eksempel nytt konferansebord kan du likevel benytte anledningen til å se om det er noe annet du kan gjøre for å legge opp til gode vibrasjoner på konferanserommet.

Kunst på veggen

Et kunstverk, eller to, tre – avhengig av konferanserommets størrelse – er ikke en dum ide. Men her gjelder det å utvise litt «god» smak og unngå for møre bilder. Velg heller mer positive bilder, eller unngå i hvert fall kunst som kan vekke sterke, negative følelser.

Til sist er det vel ikke nødvendig å poengtere at et konferanserom i dag er nødt til å ha tipp topp WiFi, så om du ikke har et godt opplegg på dette i din bedrift kan det lønne seg å legge dette opp nå.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *