Videobloggere

Videobloggere blir stadig mer populære. De siste ti årene har vært en periode preget av enorm vekst og stadig enklere tilgang til steder der du kan dele dine videoer. Billigere videoutstyr og populære videonettsider som YouTube, Vimeo og DailyMotion har gjort videoblogging veldig populært, og publikumet har økt i takt. Videoblogging, eller ”vlogging”, har blitt en moderne form for selvutfoldelse blant yngre generasjoner, og er et særlig aktuelt medium innenfor kunst, kultur og mote. De siste par årene har markedskreftene også begynt å forstå verdien av videbloggere, og i følge en studie av Nielsen er YouTube mer populært blant 18- til 34-årige enn noen amerikansk kabelkanal.

Hvorfor video?

Sannheten er at ingenting skaper så mye trafikk som en god video. I en tidsalder hvor informasjon er nærmest ubegrenset, kan det være vanskelig å eksponere tekstmaterialer på nett. Leseren har ganske enkelt ingen grunn til å bruke dyrebar tid på nettopp din blogg fremfor andres, og trafikk tar tid å bygge! Tekst er også et nokså endimensjonalt medium, og video tilbyr mye mer for leseren å ta tak i. Dette inkluderer alt fra språk, personlighet og kroppspråk til andre virkemidler som musikk, klipping og tekst. Dette bidrar til å gjøre bloggen din mye mer personlig, og gjør at du kan vise flere sider av deg selv (og ditt budskap) på samme tid. Mens folk lett glemmer det du skriver, har de mye enklere for å huske hva du sier når de kan se deg på video. Videobloggformatet gir deg troverdighet og en enklere måte å uttrykke deg selv på, med mindre du skulle være en uvanlig dyktig bloggforfatter.

mediarena.no2

Videobloggere og markedsføring

Videobloggere blir som sagt stadig mer populære innen markedsføring. De har en spesiell tilgang til yngre forbrukere, og nyter en viss tillit blant denne demografien. Spesielt populære videobloggere kan gi firmaer kontakt med tusenvis av høyt sosiale forbrukere – ”generasjon Y”. Denne forbrukergruppen bruker mye tid på internettet, og for å fange deres oppmerksomhet må innholdet være spesielt engasjerende. Her holder tekst simpelthen ikke mål. Video øker stadig i popularitet. Tilliten videobloggere har blant generasjon Y kommer fra dere status – ikke helt anonyme, men heller ikke kjendiser! Det at de kan diskutere nærliggende, så vel som universelle tema, gir dem integritet og nærhet til denne brukergruppen. Gjennom dette forholdet har videobloggere tilgang til et marked som kan være vanskelig å nå med tradisjonelle markedsføring gjennom tv-, tekst- og internettreklamer. Husk likevel å være varsom, da skjult reklame kan straffes gjennom markedsføringsloven. Sannheten er likevel at videobloggere stadig vil øke i popularitet som markedsførere i løpet av de neste årene.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *