Utdanningsretninger for mediainteresserte

Utdanning eller ei
Om du har sansen for media, har du en rekke veier å gå for å nå opp til dine mål. Media er i konstant utvikling, det blir bare mer og mer av alt – spesielt underholdning og nyheter. Det er Internett vi har å takke for dette, og det er Internett som har gitt oss mulighetene til å gjøre det aller meste hjemmefra.

 

Hvis du ønsker å komme inn i mediabransjen, må du først og fremst bestemme deg hvor seriøst du vil ta det. Enten må du stupe uti med hodet først og jobbe hardt i årevis, mot alle forskjellige retninger, for å bygge en karriere og bli noe stort. Eller så studerer du, bestemmer deg for en spesiell studieretning og sørger for å bli best i test rundt akkurat dette.

 

Derfor er spørsmålet om du faktisk behøver utdanning eller ei, helt opp til deg – utallige mennesker har kommet seg inn i mediabransjen og blitt suksessfulle uten å ha den minste relative utdanningen i forhold til emnet.

Man drawing with pencil, elevated view

 

Du kan filme kule klipp og legge de ut på YouTube, du kan intervjue mennesker på gata og sende det inn til diverse TV-kanaler, du kan skape noen kule plakater og deretter oppsøke et reklamebyrå for å se om de er interessert i å ansette deg. Eller så tar du utdanning.

 

Spesialisering i media
Media deles inn i veldig mange ulike bransjer, derfor er det viktig å velge vei så tidlig som mulig om du ønsker å bli en suksess.

 

Det finnes generelle studier som tar for seg det meste innen media, for eksempel har du Medier og Kommunikasjon som studieretning på videregående, samt en rekke gode høyskoler der utdanning innen generell media kan gi deg den kompetansen du behøver for å komme deg ut i en spennende, godt betalt jobb.

 

Uansett om du vil jobbe med videomontasje, grafisk design, journalistikk eller copywriting, finnes det også veldig gode kurs rundt omkring i Norge og i utlandet. Når du har samlet inn nok erfaring og kompetanse i ulike typer medieproduksjon, er det bare å sette i gang. Jobb vil det bare bli mer og mer av i tiden som kommer.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *