Hvordan er din fakturerings-flyt?

Det er mye man skal tenke på når man har egen bedrift, men det er svært viktig å passe på at pengene kommer inn når de skal. Til dette trenger du egnet verktøy.

Om du ikke allerede har startet ditt firma tror du kanskje at dette med fakturering vil gå greit.

Mange har den innstillingen at de bare kommer til å skrive ut fysiske papirfakturaer eller kvitteringer til sine kunder. Dette er typisk den gammeldagse håndverkeren eller den selvstendige personen som selger tjenester.

Det er så mange eksempler på dette, men ta pianostemmer, for eksempel. Eller personlig trener, fysioterapeut, pianolærer, tannlege, etc. Selv om mye av dette er enkle ting med lite omsetning og få transaksjoner, er det utrolig å viktig å bruke de rette verktøyene.

La oss ta et eksempel.

Rapporter

Ved å gjøre absolutt alt elektronisk vil du alltid ha kopier av alle transaksjoner, og kan derfor se flotte og gode rapporter på det du holder på med.

Disse rapportene vil kunne gi deg viktige innsikter til hva du kan gjøre for å redusere kostnader, øke gjenkjøpsfrekvensen, samt alle de tiltakene som må til for å få bedriften til å gå bra.

Dersom du ikke studerer dine tall ukentlig vil du aldri kunne drive det lengre enn til et visst punkt. Ogh selv om du nå er liten er det hensiktsmessig å sette opp et system som kommer til å gå som smurt når hjulene begynner å gå rundt.

Ibistic faktura

Ibistic, som du finner på ibistic.com/no, er et selskap som spesialiserer seg på faktura. Alle prosesser du kan tenke deg i forhold til faktura er, for Ibistic, viktige. Og bare ved å kikke på det de snakker om vil du oppdage mange spennende muligheter for tiltak du kan sette i gang med.

Overlat alt det praktiske til bedrifter som Ibistic, og det lille du betaler i månedlige kostnader sparer du bare på selv ikke å måtte bruke et titalls timer eller mer på irrelevante ting.

Glem aldri å sette pris på deg selv og på din tid. For det er slett ikke noe poeng i at du skal gjøre absolutt alle oppgaver selv.

Strømlinjeføring

Det handler i det hele tatt om å strømlinjeføre deg selv og dine prosesser.

Det er overraskende mye å hente her for absolutt alle bedrifter, uansett størrelse. Men glem ikke å fokusere på dette med faktura og innbetaling helt fra begynnelsen. For det er på denne måten penger kommer inn og skaper god likviditet i din bedrift.

Ved å samarbeide med aktører som har god oversikt over nyheter innen bransjen vil du ha en fordelaktig situasjon. Ikke finn opp hjulet på nytt, men len deg til de som har vært der du er.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *