Skap et inspirerende arbeidsmiljø på hjemmekontoret

 

For folk flest, er det er viktig med et inspirerende og stimulerende arbeidsmiljø, enten det være seg i et stort, åpent kontorlandskap eller et privat hjemmekontor.

 

Særlig når man sitter hjemme i kontorstolen og stirrer inn i dataskjermen, kan det være lett å miste fokus og la tankene fare mot andre ikke-jobbrelaterte ting og resten av dagens gjøremål. Prokrastinering, som det heter på godt norsk, er knyttet til ens manglende evne til å konsentrere seg om det man skal gjøre her og nå, hvilket ender med at man utsetter viktige gjøremål.

 

For å unngå å falle i staver og utsette det som står på dagens plan, er det viktig å jobbe i et arbeidsmiljø man trives i og som virker stimulerende, i stedet for at all inspirasjon stagnerer.

 

Dekorerte vegger kan hjelpe på inspirasjonen i stressende situasjoner

 

For å skape et stimulerende hjemmekontor som oppmuntrer til konsentrasjon, inspirasjon og effektivitet, er innredning og omgivelser alfa og omega. Når man kikker opp fra dataskjermen og lar blikket fare rundt i rommet,  kan det være avgjørende å ha noe som fanger blikket, og som dermed kan gi deg en form for input.

 

Det kjente uttrykket ”et bilde sier mer enn tusen ord” gjelder også når man er på utkikk etter inspirasjon i jobbsammenheng. Er man stresset og kan merker at pulsen stiger, kan naturbilder være beroligende og kan hjelpe deg med å finne roen og samle tankene igjen.

 

Bilder og  fototapet  med forskjellige motiver og farger på hjemmekontoret kan dermed være nyttige hjelpemidler når stressfaktoren melder seg, skrivesperren setter inn og konsentrasjonsevnen daler.  Hva gjør man når dette skjer? Hvordan finner man tilbake til arbeidslysten og evnen til å konsentrer seg? Klikk her for å lese mer.

 

Pynt veggene med motiver som er stressnedsettende

 

Det kan være vanskelig å tenke positive tanker når man er i en presset jobbsituasjon. Kanskje har du skrivesperre, med en deadline som ligger rett rundt hjørnet? Følelsen av at man kaster bort tiden og er ineffektiv kan være en stor stressfaktor, som kan gå hardt utover en prestasjonsevne. Mens du sitter og kikker rundt på veggene i hjemmekontoret ditt, vil det være høyst nyttig å ha noe å feste blikket på.

 

Som tidligere nevnt kan fototapet med diverse dyre-eller naturmotiver virke avkoblende og stressnedsettende. Et bilde av et rennende fossefall, en solnedgang på en afrikansk savanne, en grønn ot vårlig bjørkeskog eller en søt, sovende isbjørn være akkurat det du trenger når frustrasjonen og stresset melder seg.  Slike motiver kan nemlig få deg til å tenke positive tanker igjen, og gradvis føre deg tilbake til den rette sinnsstemningen som kreves for å få jobben gjort.

 

Skranter det på den kreative fronten, kan det være nyttig å ha noen stimulerende motiver til å pryde veggen med, for eksempel over skrivepulten. Det er vel de færreste av oss som kan finne inspirasjon og kreativitet i en naken, hvit vegg? Da kan for eksempel en veggmotiv som viser en pulserende storby med høye, belyste skyskrapere hjelpe deg til å vekke diverse assosiasjoner  – for eksempel  til tidligere opplevelser.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *