Hvordan ta ansvar for sine egne feil?

Noe som er sikkert, er at mange medier der ute ikke er flinke til å ta ansvar for sine egne feil. Enten de har skrevet en artikkel om et tema som ikke stemmer, eller om de rett og slett har publisert feil opplysninger. Hvordan kan du unngå å gjøre det samme som mange av de store mediene? Altså, hvordan kan du ta ansvar for dine egne feil?

Vær åpen for kritikk

Det å gjøre feil, er veldig menneskelig og derfor bør det absolutt ikke straffes på noen som helst måte. Det er først når mennesker velger å ikke beklage feilen at det bør påpekes. Noen ganger kan feilene være så drøye at de blir tatt videre til Pressens Faglige Utvalg (PFU), mens andre ganger tas saken opp igjen og igjen.

Det viktigste er dermed at du som journalist eller skribent tar ansvar for at det du skriver er riktig og beklager det når det ikke nødvendigvis er det.

Eksempler på medier som har tatt ansvar

VG for eksempel har en nettside der de poster alle feilene de har begått, med rettelse. Dette er en nettside som er enkel å finne og enkel å besøke. Det er en side vi anbefaler deg å titte innom nå og da, slik at du vet at den informasjonen du har fått med deg er riktig.

Det er også slik at BBC pleier å være utrolige gode på å beklage seg. Dette er noe du burde sjekke opp i før du begynner i media.

Vi håper at det er enda flere mediehus der ute som begynner å ta ansvar for feilene de begår. Det gjør medieverdenen lettere å bevege seg rundt i, spesielt hvis man vil være etisk og holde seg innenfor journalistikkens egne rammer. Det å ta ansvar er viktig!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *