Media i samfunnet

I denne artikkelen skal vi snakke om hvorfor media er så veldig viktig for å kunne ha et sunt og vellykket samfunn. Vi skal gi eksempler på hvordan dette fungerer i praksis, men først og fremst skal vi gi en grundig definisjon av hva media faktisk er. La oss komme i gang.

Hva er media?

Medier er i bunn og grunn et verktøy for å kunne formidle informasjon til så mange mennesker som mulig. I teorien kan dette være et hvilket som helst middel, som for eksempel bøker, film og musikk. Men i denne artikkelen skal vi heller fokusere på nyheter gjennom aviser, tv og sosiale medier. Vi skal se litt nærmere på hvordan disse verktøyene er med på å skape samfunnet som vi lever i.

Selskaper

I den kapitalistiske verden vi lever i, har vi skapt noe vi kaller for et firma, og dette er på mange måter en juridisk oppdiktet person som ofte er sammensatt av mange forskjellige interessenter.

På bakgrunn av måten dette systemet er bygd opp på, kan det fort hende at vi opplever en negativ bivirkning av produksjonen som vi skaper. Noen ganger kan det være vanskelig å stilt en oppdiktet juridisk person for ansvar, spesielt når det er så mange folk som er med på å skape denne ”personen”. Dette vil si at mange selskaper i verden er utsatt for uetiske valg.

Det vi snakker om er, for eksempel, dårlige arbeidsforhold i ikke-industrialiserte land hvor arbeiderne blir utnyttet. Eller det kan være den enorme forurensningen som vi har utsatt jordkloden for. Dersom du selv vil leve litt grønnere kan du besøke Tibber.com/no/ for bedre strømtilbud. Poenget er, dersom vi ikke hadde hatt medier, som sammen med etisk journalistikk, hadde gitt oss disse nyhetene – så hadde samfunnet gått fremover i blindhet mot fremtiden.

Politikk og nasjoner

Det er ikke bare selskaper som er utsatt for uetiske handlinger. Uansett hvordan vi snur og vender på det lever vi mennesker fortsatt i stammer, og vi har et naturlig instinkt til å holde oss til våre egne. På grunn av denne trygghetsfølelsen som vi får, kan det hende at vi noen ganger kommer i konflikt med andre land og kulturer, noe som kan føre til krig og uroligheter.

Media gir oss all den informasjonen vi trenger for å kunne endre atferden vår. De gir oss også grunnlaget for å forstå våre egne handlinger bedre, og når vi har muligheten til å se hva det er som faktisk foregår i verden – så får vi også en større motivasjon til å endre vår egen atferd. Dette er bare noen av de tingene som medier gir oss, men disse tingene som vi har nevnt ovenfor er kanskje de viktigste.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *