Hvorfor må du legge inn buffer?

Mange som starter opp for seg selv går i gang med godt mot og positivitet og ender opp med frustrasjon og konkurs. Det kan være fordi de så gjerne vil lykkes at de kun tenker på kundene og ikke sin egen sikkerhet. Kanskje jobber de så mye at energien plutselig en dag tar slutt og da sitter de igjen uten å ha et nettverk som kan fange dem opp.

Selvstendig næringsdrivende får ikke økonomisk støtte slik som arbeidstakere gjør og situasjonen deres kan fort bli vanskelig om de ikke skaffer seg en buffer. Nå tenker vi også på buffer som hvilken som helst hjelp når det strammes til. Det kan selvfølgelig være penger, men her er andre ting som kan regnes som buffer:

  • Oversikt over potensielle kunder
  • Nettverk
  • Lagerbeholdning
  • Flere ben å stå på

Oversikt

Det er alltid smart å ha en oversikt, enten det gjelder egen økonomi eller kunderelasjon. Det er nettopp hva et crm system er til for, å skaffe deg oversikt på en hurtig og effektiv måte, uten at du mister informasjon og detaljer. Husk, det kan være ting som gjentatte bestillinger eller kvantumsrabatt. Det gir deg mer tid til dine viktigste oppgaver, det å skape verdi.

Nettverk

Nettverk er alltid viktig, men tidlig i prosessen er nettverket lite. Det gjelder å snakke seg selv opp litt, noe som nordmenn generelt sett ikke er flinke til. Det kan hende man må være på tilbudssiden og gi ekstra service, ta noen ekstra runder med dem og kanskje gi dem en gratis kaffe? Nettverk skapes best med godt renomme.

Lagerbeholdning

Av og til sier bestemor at pensjonen hennes er garnet i hylla, og slik er det også litt med dem som driver næringsvirksomhet. Det er alltid lurt å ha litt ekstra av det som skaffer deg inntekt. Da må man sørger for å skaffe seg kvantumsrabatt eller følge med på salg. For stort lager tar likevel bort kapital, det du trenger for å overleve.

Flere ben å stå på

En bonde høster ikke bare av åkeren, han brøyter veien og jobber på kontor i tillegg. Å ha flere inntektskilder er alltid viktig når det er nedgangstider. Da kan man ta på seg en annen skjorte for å utføre oppgavene sine. Når det gjelder buffer for sine varer og tjenester, bør man tenke på at en vare ikke kun er det du kjøpte råvarene for. Det skal også finansiere husleie, maskiner, ansatte, reklame også videre. Så legg på litt når du har et produkt som garantert selger, da vil du ikke bomme på regnskapet ditt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *