Gi deg selv erfaring

Work hard, play hard
Mange unge mennesker støter på problemer når de kommer ut av høyskolene og vil inn på arbeidsmarkedet. Når man ikke har noen erfaring bortsett fra skoleprosjektene, er det veldig få selskap som vil ansette deg. Dette bør dog ikke stoppe en ambisiøs person – et hinder er bare et hinder, det er ikke slutten på karrieren.

 

Legg egoismen og selvgodheten til side, og oppsøk ulike selskap for å tilby tjenestene dine for en slikk og ingenting. Kanskje til og med gratis? Om du ikke har en fot i døra innenfor kreative, grafiske yrker, kan du for eksempel melde deg som frivillig fotograf i alle mulige prosjekter, eller kanskje designe hjemmesiden til en venn.

 

Du tjener ingen penger på dette, men får verdifull erfaring du senere kan vise til, samt gode referanser fra arbeidsgiverne som vil verdsette jobben du gjorde veldig høyt (den var tross alt gratis). Jo flere referanser du har, jo bredere portofolio du kan vise til, jo oftere du er ute i jobb i stedet for å sitte hjemme og sture, desto raskere vil du nå akkurat det nivået du sikter på.

Woman Hanging Artwork

 

Ingen sløsing av tid
Om du vil gjøre noe du brenner for, må du virkelig brenne for det. Brenne for det såpass mye at du er villig til å bruke all din fritid på å utvikle deg som artist, designer eller hva enn du føler for.

Hold dette i tankene – hvert minutt av din fritid du bruker på andre ting enn å selvutdanne deg, er et minutt du trekker fra din suksessrike karriere. Sløser du bort en dag, skyver du bare bort karrieren med en hel dag.

 

Hjelp band med promotering, hjelp dem med en musikkvideo om du er flink med det – hvorfor ikke? Lag egne plakater for å vise fram ditt arbeid, print dine foto på lerret for å tiltrekke deg spennende oppdrag – hvorfor ikke? Det er morsomt, interessant, og du vil sikkert møte mange spennende mennesker underveis. Altså blir det en vinn-vinn situasjon, samtidig som erfaringen vokser. Med tiden vil du kunne kreve ti-tusener av kroner for én dags arbeid, men inntil den tid kommer må du gjøre alt du kan for å gjøre portofolioen større.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *